Diverse spreekuren – Huisartsenpraktijk Fluitman & van Beek – Enkhuizen
Molenweg 9a 1601 SR Enkhuizen Tel:0228 - 312 997 | Spoed keuze 1
Header afbeelding

Diverse spreekuren

Naast het maken van een afspraak bij uw huisarts kunt u tussen 8:00-10:30 uur telefonisch een afspraak maken voor diversen spreekuren.

Doktersassistente

De assistente doet zelfstandig spreekuur, denk hierbij aan het uitspuiten van oren, wondbehandeling, wrattenbehandeling, het maken van uitstrijkjes, het geven van injecties, meten van bloeddruk, het meten van suiker of Hb.
Voorkomen is beter dan genezen. Onderzoek van de bloeddruk is ook mogelijk thuis, u kunt tijdelijk een bloeddrukmeter van ons meenemen naar huis. Bel hiervoor de assistente tussen 08.00-10.30 naar de mogelijkheden.

Praktijkondersteuner somatiek

De huisartsenpraktijken krijgen steeds meer verantwoordelijkheden, mede omdat zorg vanuit het ziekenhuis wordt verplaatst naar de huisarts en zijn medewerkers. Ook stijgt het aantal ouderen en is er een toename van het aantal patiënten met een chronische ziekte, zoals astma/COPD, diabetes en hart-en vaatziekten.

Praktijkverpleegkundigen ondersteunen het werk van de huisarts en nemen een deel van de chronische zorg van de huisarts over. Huisarts en praktijkverpleegkundige hebben hierbij steeds een nauw overleg.

Er werken 2 praktijkverpleegkundigen somatiek bij ons in de praktijk te weten Carina Obdam en Petra Kaagman. Tevens hebben wij een praktijkondersteuner ouderen te weten Mirjam Visser.

Praktijkondersteuner GGZ

De POH GGZ ondersteunt de huisartsen bij het verhelderen van problemen van patiënten met psychische, psychosociale en psychiatrische klachten. Er kan een kortdurende begeleiding plaatsvinden van bijvoorbeeld 5 gesprekken waarna de patiënt vaak weer zelf verder kan. Ook heeft de praktijkondersteuner een gidsfunctie om te bekijken welk behandelpad de patiënt het beste kan bewandelen bij meer ingewikkelde psychische problematiek. Via de organisatie Vicino werken er 2 praktijkondersteuners voor volwassenen bij ons in de praktijk te weten Suzanne Kes praktijkondersteuner volwassenen en Maritsa Bevelander voor de jeugd.